Δωμάτια

  • IMG_0821.JPG
  • IMG_0824.JPG
  • IMG_0840.JPG
  • IMG_0841.JPG
  • IMG_0842.JPG
  • IMG_0848.JPG
  • IMG_0849.JPG
  • IMG_0853.JPG

NewsletterSeleykos Palace

Αρχική Σελίδα Αξιοθέατα
Selefkos Palace Hotel - Igoumenitsa
Γλυκή
PDF Εκτύπωση E-mail
 

Από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς κυρίως για τους φυσιολάτρες είναι εκείνος της Γλυκής. Εκεί συναντάμε τον ποταμό Αχέροντα που πηγάζει από τα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων. Έπειτα από διαδρομή 64 χιλιομέτρων, εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πλήθους οικοσυστημάτων που φιλοξενούν και συντηρούν πολλά είδη φυτών και ζώων.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, η πεδιάδα του Αχέροντα ήταν ο τόπος όπου κατοικούσαν οι ψυχές των νεκρών. Ο ποταμός αποτελούσε το δρόμο μέσω του οποίου ο Χάροντας οδηγούσε τις ψυχές στη Λίμνη Αχερουσία, στα έγκατα της οποίας βρισκόταν το βασίλειο του Άδη.
Η διαδρομή Τρίκαστρο-Γλυκή διασχίζει τα Στενά του Αχέροντα σε όλο το μήκος τους. Το μονοπάτι ξεκινά λίγο έξω από το χωριό Τρίκαστρο και ακολουθεί πορεία παράλληλη με το ποτάμι με τις κατάλληλες διαμορφώσεις (σκαλοπάτια και προστατευτικά κιγκλιδώματα) για το πέρασμα των δύσκολων σημείων.
Συνεχίζοντας ευθεία, φτάνουμε στη Σκάλα Τζαβέλαινας, μια τοποθεσία με εντυπωσιακή θέα που αποτελεί και το τέρμα του μονοπατιού. Περνώντας μέσα από τα ρηχά νερά, βρίσκουμε στην απέναντι όχθη τη Σπηλιά του Δράκου (ή αλλιώς Σπηλιά του Στοιχειού). Πρόκειται για μια σπηλιά από την οποία αναβρύζουν πηγές που τροφοδοτούν τον Αχέροντα.
Στη συνέχεια, επιστρέφει κανείς στο Κέντρο Πληροφόρησης της Γλυκής με δεκάλεπτη πεζοπορία κατά μήκος της όχθης του ποταμού, μέσα από δάσος με πλατάνια, αναρριχώμενα και φτέρες.
 
Σαγιάδα
PDF Εκτύπωση E-mail
 

Η Σαγιάδα βρίσκεται βορειοδυτικά του νομού Θεσπρωτίας. Απέχει 23 χλμ. από την Ηγουμενίτσα και καταλαμβάνει την παράλια - πεδινή και λοφώδη - περιοχή βόρεια των παλιών εκβολών του ποταμού Καλαμά και εκτείνετε μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο.
Η Σαγιάδα είναι ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια της Θεσπρωτίας, το οποίο έχει αναπτυχθεί τουριστικά και προσφέρει στους επισκέπτες του ήσυχες διακοπές κοντά στη φύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο ολοένα και περισσότεροι λάτρεις των ταξιδιών προτιμούν τη Σαγιάδα για τις καλοκαιρινές κυρίως διακοπές τους, καθώς διαθέτει πανέμορφες ακρογιαλιές και ειδυλλιακά τοπία. Μερικά από αυτά είναι: Κεραμίδι ,Όρμος του Φτελιά……..
Κατά την περιήγησή σας στη Σαγιάδα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το γραφικό χωριό Ράγιο και την μονή Ραγίου η οποία χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Πρόκειται για ένα αξιόλογο μοναστήρι το οποίο έπειτα από δεκαετίες εγκατάλειψης επαναλειτουργεί και είναι επισκέψιμο για τους πιστούς.
Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε τον αμβρακικό κόλπο που έχει έκταση 405 τ.χ και αποτελεί την πιο συναρπαστική κλειστή θάλασσα της χώρας.Στην περιοχή του υγρότοπου έχουν καταγραφεί 285 είδη πουλιών.
Σήμερα η Σαγιάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμός της Θεσπρωτίας, που αξίζει να γνωρίζετε και να περάσετε τις καλοκαιρινές ή τις χειμερινές σας διακοπές απολαμβάνοντας την ηρεμία της ηπειρωτικής υπαίθρου.
 
Ηγουμενίτσα
PDF Εκτύπωση E-mail
 

Η Ηγουμενίτσα είναι η πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας .Είναι μια παραλιακή πόλη με 15.000 κατοίκους και απέχει 480 χλμ. από την Αθήνα και 470 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη. Το λιμάνι της είναι κόμβος επικοινωνίας τόσο με τα λιμάνια της Ελλάδας όσο και της Αδριατικής. Αποτελεί σημαντική θαλάσσια πύλη της χώρας προς την Ευρώπη. Η Ηγουμενίτσα συνδέεται ακτοπλοϊκά με τους Παξούς, την Κέρκυρα την Πάτρα και λιμάνια της Ιταλίας όπως το Μπάρι, το Πρίντεζι, η Βενετία και η Ανκόνα.
Είναι διαμετακομιστικό κέντρο που συνεχώς επεκτείνεται και θα γνωρίσει μεγαλύτερη ανάπτυξη με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού του οδικού άξονα που ενώνει την Ήπειρο με τη Θράκη.
 
Πάργα
PDF Εκτύπωση E-mail
 

Η Πάργα βρίσκεται 68 χλμ. βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 50 χλμ. νοτιοανατολικά της Ηγουμενίτσας, κοντά στον Αχέροντα ποταμό, και έχει απέναντι του τα γραφικά νησιά των Παξών και Αντίπαξων. Η πόλη της Πάργας είναι αμφιθεατρικά χτισμένη και είναι από τα ωραιότερα παραθεριστικά θέρετρα της χώρας. Γραφικά στενά οδηγούν στο κάστρο, στα καταστήματα, στα εστιατόρια αλλά και στα πολλά μπαρ και κλαμπ που υπάρχουν στην πόλη. Η όλη εικόνα με το γραφικό κόλπο, το πανέμορφο νησάκι της Παναγίας και τα πολλά ταβερνάκια, δημιουργεί μία μαγευτική ατμόσφαιρα. Την εικόνα αυτή συμπληρώνουν οι υπέροχες παραλίες της περιοχής: Κρυονέρι, Βάλτος, Λύχνος, Σαρακίνικο, Αϊ-Γιαννάκης. Οι παραλίες αυτές είναι οργανωμένες και προσφέρονται για θαλάσσια σπορ.
 
Σύβοτα
PDF Εκτύπωση E-mail
 

Τα Σύβοτα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στο νότιο άκρο του νομού Θεσπρωτίας χτισμένα σε έναν μικρό, κλειστό κόλπο. Τα καταπράσινα νησάκια Αγιος Νικόλαος και Μαύρον Ορος -όπου και χτίστηκε το 1884 φάρος για τη διευκόλυνση της ακτοπλοΐας- που περιστοιχίζουν το χωριό είναι προσβάσιμα με βάρκαενώ οι παραλίες που προσφέρονται για κολύμπι είναι πολλές και πεντακάθαρες: Μικρή και Μεγάλη Αμμος, Αγία Παρασκευή, Πισίνα, Γαλλικός Μώλος, Ζάβια, Μεγάλο Στάφο, Πέρδικα, Ζέρη, Αρίλλας. Από τα Σύβοτα εκτελούνται τακτικά δρομολόγια προς τα κοντινά νησιά.
 


Αίθουσα Πρωϊνού

Conference Center

Πισίνα